BLOG

Uw executeur

  • Thomas Janus

Hoe nu verder?

Bijgewerkt: 2 nov 2018


Een notaris belde mij. Hij had een erfgenaam op bezoek gehad; één van de vier kinderen. Moeder was als langstlevende ouder overleden. De kinderen konden het steeds minder met elkaar eens worden over de afwikkeling van de nalatenschap. De verdeling van de spullen verliep uiterst moeizaam en de spanningen en irritaties liepen op. Of ik iets voor de erfgenamen kon betekenen? Ik zal eens kijken, antwoorde ik hem.


Uit een telefonische rondgang langs de erfgenamen werd me duidelijk dat allen vonden dat het al veel te lang had geduurd, geen van de vier er op uit was om de ander een hak te zetten maar er steeds meer verwijten naar boven kwamen. Tot rouwverwerking kwam het maar niet. Ik gaf aan dat het mij niet gaat om te achterhalen wie gelijk heeft. Wat ik kan doen is zorgen dat de zaken die zijn blijven liggen opgepakt worden, een regeling voor de verdeling treffen waarin iedereen zich kan vinden zodat men weer verder met zijn leven kan. Er kan een streep onder worden gezet. Diverse telefonische contacten later waren er gesprekken gepland en afspraken gemaakt. Er is weer vertrouwen dat de nalatenschap wordt afgewikkeld.


0 keer bekeken

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen.

Bezoekadres

Beukenlaan 137

5616 VD Eindhoven

Nederland

T: +31 40 760 1660

E: t.janus@uwexecuteur.nl

Algemene Voorwaarden  |  Privacyverklaring  |  Copyright 2020